Uyumlaştırmacı Sömürü'nün deşifresi için okuyunuz: Başkan Juncker tarafından 2015 Avrupa Kalkınma Yılının açılış töreni münasebetiyle yapılan konuşma

Avrupa Komisyonu – Konuşma Metni Başkan Juncker tarafından 2015 Avrupa Kalkınma Yılının ilanından...

Bin Yıllık Çatışma Hedefleri, Bin Yıllık Kalkınma Hedefleri'ne tahvil olundukta...

Yeni Türkiye 2023 sloganlarının kaynağını bilmek isteyen Juncker'in konuşmasıyla Immanuel Wallerstein'ın "Müdahale Hakkı" kitabını karşılaştırsın.

Avrupa der ki esasen; "müdahale etmemi istemiyor ve bana tedahül etmiyor musun, e demek ki sen kalkınmayı istemiyorsun!". Önceden ne diyordu?: "müdahaleme direniyor ve engelliyor musun, e zaten sen kafirdin!".

2005'ten bu yana yazıyor ve söylüyorum: Uyumlaştırmacı Sömürüdür küreselleşmenin dil altındaki bakla. Çatıştırmaya dayalı sömürünün son aktörleriyle uyumlaştırmaya dayalı sömürünün git gide vaziyet etmeyi başaran yeni aktörleri arasındaki tepişmeyi yaşamaktadır dünya bugün ve son 15 yıl boyunca. İşid nam Irak-Şam Biatçileri bu tepişmenin piyonlarıdırlar, Chalie Hebdo'lar falan. İslam düşmanlığı sahneleri bir araçtır ve's-selam. Sömürü amaçlarının önünde durmak kuvve ve keyfiyetini haiz olan ise hassaten Ehl-i Sünnet ve muşahhasen ise Türk'tür ki; Türkiye'de cereyan eden ve Türkiye'ye territoryal tesir eden her hadise işbu minvalde mütalaa edilmelidir.

Juncker'in konuşması için bu cümleyi mausunuzla tıklatınız

alemihaberANALİZ - Tahsin Yılmaz


Video Haberler

Çino Çatal'ın oğlu - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Çino, Çatal'ın oğlu! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Akıl kaçırtan Barbar şakası

Akıl kaçırtan Barbar şakası