Daha ne kadar açık söylensin!

Lakin "hakkım var hakkım var" diye diretenler hiçbir zaman "borcum var" diyenleri anlayamayacak. İsmet Özel yazdı: "İLM ÖNCE VATAN SONRA CAN DEDİĞİNDE CEHL ÖNCE VAMPİR SONRA KAN DEYİVERDİ (IV)"

"... Türklerin Küçük Asya’ya ne yaptıkları fark edilmelidir. Gaza Beylikleri dönemi dünya kültür ve siyaset tarihinde ihmale gelmez bir safhayı ifade eder. Biz Türkler insanlığa idarecilik dersi verdik. “Beylik vermekle olur”. Bu ibare Türklere olduğu kadar Türklüğe aittir. Türklere göre vatanın vatanlığı sair kavimlerin zann ve tatbik ettikleri üzere ne yüksek tabaka lüksünün temsil ettiği kültürle, ne de uyruk kesafetinin temayülleri, davranış tarzıyla izah edilebilir. “Beylik vermekle olur”. Hükmün altında tuttukların senin hükmün altında olmanın kazancını tadıyor olmalıdır. Türkler vatanlaştırma başarısına dilleri, lisanları, lügatleriyle erdi. Edebiyat kazançlı çıkmanın ve Türk hâkimiyetinden istifade etmenin vesikası oldu. Türkler geçim imkânlarının tanzimine destek olabilecek bir düşünce atmosferinin banisi oldular. Diyar-ı Rum’un şiir imkânını devreye sokmak suretiyle yani Helenleşme ve Romalılaşma tecrübelerini Kur’an terbiyesine kalbederek Türk düzeni kuruldu. Zemindeki Sünnilik ve Hanefilik devlet siyasetine maslahat sahası temin etti. 

Selçuklu ve Osmanlı hükümranlıkları Türk düzeni istismar edilmeksizin tatbik mahalli bulamayacaklardı. Türk düzeninin semeresine “beraya” tesanütüyle ulaşıldı. Bu ilmin şiarı “önce vatan sonra can” oldu. İtalyan site devletlerinde temellerini atan kapitalizm içinden yıkamayacağını gördüğü Türk düzenini dışından kuşatarak tesirsiz bırakmak üzere harekete geçti. Dünya milletlerinin ilerleme, gelişme, kalkınma olarak bildiği şey Türk gücüne gölge düşürmek kastıyla kapılınan cinnetten başka bir şey değildir. “Batı” halen bu cinneti atlatabilmiş sayılmaz. Kapitalizm Venedik başta olmak üzere İtalyan site devletlerinde temellerini yerküre üzerinde bir Türk vatanı doğması neticesinde atmak mecburiyeti hissetti. Böylelikle şiir imkânlarıyla tesis edilen toplum düzeni karşısına para imkânlarıyla tesis edilen toplum düzeni konmuş oldu..."

Yazının tamamı şuradadır: http://istiklalmarsidernegi.org.tr/Yazi.aspx?YID=1305&KID=59

alemihaber

Edebiyat Haberleri

Necdet Subaşı'nın kaleminden "Zamanın Behrinde Ramazan Hikayeleri"

"Hayvanların Gözünden Meslekler" yayında

Yahya Kemal Beyatlı'nın en sevilen 50 şiiri

Rasim Özdenören'in kaleminden zaman mefhumuna dair alıntılar

PODCAST I Yahya Kemal'in hüzünlü Ramazan anısı

Necip Fazıl Kısakürek'in en sevilen 50 şiiri

Video Haberler

Tolga ve Selin ile yüzleşti - Aldatmak 63 Bölüm

Tolga ve Selin ile yüzleşti - Aldatmak 63. Bölüm

Dündar ait olduğu yere döndü - Aldatmak 63 Bölüm

Dündar ait olduğu yere döndü - Aldatmak 63. Bölüm