Sövünce suç oluyor ya, yine de sövmeli insan bazen

Şu, kültür de kültür medeniyet de medeniyet hezliyatını teşrih etmek kime düşer? Sövmeyince sövdüğünüz adam bile kendi parıltısının aslında bir foyadan çıktığını anlayabilemiyor.

Ey oğul, sövmeden söylememin zor olduğu zamanlardasın. Tek sualle sövmeden beyan edeceğim yine de... şu kültür şurasını açanlar ve açılışında endamlarını meydan edenler var ya, onlar kültür nedir vallahi bilmiyorlar, billahi bilmiyorlar: Bir şehvetle, iştahla eski aletlerin resimlerine aşk satanlar, görmüyor musunuz her yer tornavidayla tedevvür eden zamanlardayız!?

Bu suali tahkik eden bir diğer sualle tasrih etmemi isterseniz, buyrunuz:

Bir zamanlar keten-kendir bulamadığımız bi'zamanlar, ne hikmetle ayağımıza deriden / köseleden giydiklerimizi bırakıp da herkese dağıtılan karalastik'ten musluk contası yapışımızı ve aynı hesap şimdi ellerine, ayaklarına artık hiçkimsenin ibrikle su dökmedikleri ve evlerine bakraçla su getirmedikleri halde evde musluk tamir etmeyi bilen bi'tekcik kişi kalmayışını ayrıca yine aynı hesap selüloz kitaplara ve defterlere rağbetin kalmadığı işbu zamanlarda kitabı ve defteri dijitalde başarmak maharetine erememeyi düşünemeyenler kim oluyorlar da kültüre dair istişareye [Kültür Şurası'na] oturmayı kendi hadlerinde buluyorlar?

alemihaber - Tahsin Yılmaz

Teknoloji Haberleri

Vivo V30 Lite, Türkiye’de ön satışa çıkıyor!

Yeşil dönüşüm için destekleri bilmek önemli

Casper kavisli ekran yapısında yeni monitörlerini tanıttı

Bulut tabanlı ağ altyapısı ile KOBİ’lere destek

Bulut tabanlı ağ altyapısı ile KOBİ’lere destek

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Lonca Girişimcilik Merkezi, 8 girişimciyi daha mezun etti

İş birliği, küresel açılımı güçlendiriyor

İş birliği, küresel açılımı güçlendiriyor