Facebook ve birkaç benzeri iki yüzlülük ediyor.

GündemMedyam.Com portalinden açıklama: Sosyal Medya nam internet portallerinde kamuya açık yapılan bütün söyleşmeler kamuya açık bütün analiz sistemlerine helaldir.

Sokağı röntgenleyen kameralarından rahatsız olmayanlar, insanların kamuya açık yaptığı ilamlarından analizler çıkaran sistemleri takbih ediyorlar. Bu durum karşısında hassss ile başlayan tiiiiir ile biten bir söz söylenir Türkçe'de.

Bir iş-çevresi sosyotesi olan LinkedIn portalinde haberi öne çıkartılan ve aşağıda verilen linkten açılan internet sitesinden takip haberi yapılan konuya ilişkin olarak www.gundemedyam.com kurucusu Tahsin Yılmaz bir açıklama yapıyor: "Sosyal medya portallerinin yetkilileri sırf sitelerindeki profil sahiplerine karşı şirin bir gevezelik peşinde olmalılar, zira profil sahiplerinden gelen feedlere her html ve xml formatlı datayı işleyebilen sibernetikler vaziyet edebilmektedirler. Bu çelişkinin doğurduğu manzara doğru yalan manzarasıdır. Çünkü lafın kavuzu edildikte başka bir manzara peyda olmaz."

http://bgr.com/2017/03/14/facebook-user-data-surveillance/

Geofeedia gibi şirketlerin sistemlerinden Türkiye'de GündemMedyam.Com portali yararlandığı gibi dünyadan nice ticari, akademik, beledi yahut merkezi amme idare kurumlarının yararlanmakta olduğu bilinmektedir.

 

alemihaber

Kültür Sanat Haberleri

Ceylan: Yeni film için duygularımı bekliyorum

Nevra Serezli, İsmail Dümbüllü Ödülü’nü aldı

Yapay Zeka yazıtları çözüyor eserleri dijitalleştiriyor

36 yıl sonra aynı sette

'Üç İç Denizin Ülkesi' Salt Beyoğlu'nda

Rekortmen keman virtüözü AKM'de

'Magnum İstanbul' sergisi Blugur Palas'ta

ABD'li Yahudi asıllı yönetmen Spielberg'den Gazze mesajı

Video Haberler

Yılan enerjisi

Yılan enerjisi.

Zifiri karanlıkta dahi görürüm gözlerini - Kuruluş Osman 154 Bölüm

Zifiri karanlıkta dahi görürüm gözlerini - Kuruluş Osman 154. Bölüm