İslam Sanatı’nın Özellikleri kitabı çıktı

Sıcak yaz günlerinin başladığı ülkemizde farklı bir nefes almak isteyen kitapseverlerin keyifle okuyabilecekleri eser 246 sayfa uzunluğunda...

Haber: İslam Gemici

Araştırmacı-yazar Mahmut Çetin’in kaleme aldığı ve Biyografi Net Yayıncılık tarafından neşredilen “İslam Sanatı’nın Özellikleri” kitabı raflardaki yerini aldı. Daha çok yazdığı biyografi kitaplarıyla tanınan Çetin, bu kitabında farklı bir kulvarı tercih ederek, estetik gibi spesifik bir konuyu ele alıyor.

Türkiye’de Beşir Ayvazoğlu, Sezer Tansuğ ve Turan Koç gibi sınırlı sayıda yazarın üzerinde çalıştığı İslam Sanatı konusunda Mahmut Çetin daha önce de “İslam Sanatı’nın Yeniden Teşekkülü” adlı eserini yayınlamıştı.

Çetin “Tevhid’den hareket eden ve tenzih ile doğayı yansıtan sanatçı tabiatın içkinliğini yakalar. İlahi şevkle dolan sanat çabası, maddeyi de güzel kılar. Kitapta İslam Sanatı’nın Özellikleri; birlik, yansıtma, işlevsellik, güzellik ve aşkınlık şeklinde sıralanıyor. Sanat felsefesi, duygularla ilgili bir alanı bilgiyle çözümleme gayretidir. İslam Sanatı’nın Özellikleri; bu yöntemle ortaya çıkmış üzerinde tartışılabilir bir metin oldu” diyor.

Sıcak yaz günlerinin başladığı ülkemizde farklı bir nefes almak isteyen kitapseverlerin keyifle okuyabilecekleri eser 246 sayfa uzunluğunda...

Kültür Sanat Haberleri

Vakanüvis yazdı: Bir zamanlar Almanya’ya göçümüz vardı...

Mehter müziği senfoniyle seslendirilecek

Romeo ve Juliet AKM’ye geliyor

Gidecek Yer Yok: İşgale kanıt niteliğinde film

The 10 Best Western Movies of The 1990s

“Yan Dünya: Uyumak mecburi, uyanmak kısmet!”

İtalya için bir ilk: Netflix'te zirveye yerleşti

Video Haberler

Senin İçin Adalet Ölmektir Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 21 Bölüm

Senin İçin Adalet Ölmektir! | Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 21. Bölüm